06 kenworth heater problems.... - TheDieselGarage.com
TheDieselGarage.com
 

Home Forum Who's Online Today's Posts Vendors Advertise
Go Back   TheDieselGarage.com > Heavy, Medium, Work Trucks and Trailers > Heavy Duty

Thread Details Posted by snowman_w900, this thread has received 2 replies and been viewed 4730 times.

TheDieselGarage.com is the premier Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2011, 06:07 PM   #1
snowman_w900
Junior Member
 
snowman_w900's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hillsboro,OH
Posts: 271
Points: 38,370
Thanks: 21
Thanked 26 Times in 25 Posts
06 kenworth heater problems....

Has anyone had problems with the blend door operation on the newer t 600,t 800,w900.......my 06 wont shut the hot air off. i installed shut off valves on it for now so i can shut the heat off for now. just havent had the time to mess with anything in th dash yet. the bunk heat operation works perfectly, just can cant turn the hot air to cold air up front, thats why i think its the blend door. just wondered if anyone else was haveing or had any issues with theirs. thanks for any info guys.
snowman_w900 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-11-2011, 06:28 PM   #2
CumminsISXpower
Junior Member
 
CumminsISXpower's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Illinois
Posts: 281
Points: 35,783
Thanks: 3
Thanked 39 Times in 30 Posts
They dont have a blend door unless its a T2000,wether its the multiplex dash or the old you probably have the heater control valve[water valve]under the heater box malfunctioning,have someone operate the hot/cold knob while you stand out and look at it,if its the old dash it has a cable,if new has a eltric actuator on it,if its moving full 1/4 turn both ways than its prob bad internally,remove and take shop air or blow into it Im not sure what dash u have by the year only VIN early build 06s were old dash,mid were new dash
__________________
C A T
U F H
M T I
M E S
I R
N
S
CumminsISXpower is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2011, 01:21 AM   #3
snowman_w900
Junior Member
Threadstarter
 
snowman_w900's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hillsboro,OH
Posts: 271
Points: 38,370
Thanks: 21
Thanked 26 Times in 25 Posts
thanks for the info.Its got the new dash. i wasnt sure if they had a blend door or not. that makes sense though, when i tore into it a little while ago, i noticed inside the dash only a actuator for the defrost,vent,floor and that stuff and a sensor/module for the fan blower/evaprorator and ac system. could not find anything else. thats when i started wondering if it even had a blend door of some type. havent checked outside on the valve your talking about yet. ran out of time before i had to leave today. but thanks so much for the info ISX.
snowman_w900 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
heater problems for 98 7.3 powerstroke snowman2010 Introductions 0 11-15-2010 03:01 PM
Heater problems Fast_and_furious General Ford Truck and Excursion 1 11-30-2009 06:15 AM
heater problems deere puller General Ford Truck and Excursion 5 02-28-2008 09:16 PM
Block Heater Installation Problems DIESELDUCK2 2003-2007 6.0L Power Stroke 1 01-20-2008 12:27 AM
kenworth pic prenn Heavy Duty 18 03-20-2006 06:46 PM

New To Site? Need Help? TDG Specials

All times are GMT. The time now is 06:55 AM.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
DTO Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vB.Sponsors
vBCredits v1.4 Copyright ©2007 - 2008, PixelFX Studios