P0700 - TheDieselGarage.com
TheDieselGarage.com
 

Home Forum Who's Online Today's Posts Vendors Advertise
Go Back   TheDieselGarage.com > Ford Diesel & Truck Discussions > 2003-2007 6.0L Power Stroke

Thread Details Posted by Trip, this thread has received 1 replies and been viewed 1377 times.

TheDieselGarage.com is the premier Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-20-2010, 11:48 PM   #1
Trip
Member
 
Trip's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Tracy, CA
Posts: 1,060
Points: 41,272
Thanks: 135
Thanked 87 Times in 84 Posts
Angry P0700

Ok injector is in the truck, ypipe fixed wheel bearing and new tires done trans temp gauge sender done... now this I was cruising down a somewhat normal flat street @around 50Mph and 14-1500rpm and the truck downshifts to around2000 rpm I think that's odd no big deal still cruising make a left and accelerate once up to 55 or so stupid Engine lamp comes on I believe this light never goes out never it is the trucks way of telling me that it knows I am here. So I detour and grab my PC run AE and it says P0700 Transmission control system, DTC says internal transmission fault. No freeze frame or any thing where do I go from here any one deal with this should I stop driving it around. I need a transmission guru. I HATE ATUOMATICS
I don't understand them I don't want to just start throwing parts at it. I brought up one of the screens that allow you to watch what its doing and occasionally like every 3-5 seconds AE would say no read or something along those lines.
Thanks guys
__________________
03 F-250 Lariat 4X4 6.0L- NEW ID PROGRAMED FICM 105,000 (sitting on shelf while I figure out whats going on with the turd...furd) wheel berring 103,000 Dfuser coolant filter104,000, EGR plug104,000mi, y-pipe109,800mi,bootlegged 3.5" straight pipe110,000, rotors and pads on all 4 points 110,400mi, 35X12.50R17 Toyo M/T@ 111,300 ICP sensor 115,000
taken over at 103,000mi June-2009
WALNUT (anti-ACORN) member#23
Trip is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-21-2010, 06:41 AM   #2
Trip
Member
Threadstarter
 
Trip's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Tracy, CA
Posts: 1,060
Points: 41,272
Thanks: 135
Thanked 87 Times in 84 Posts
Ok so I was reading thru some old post's that I had, in the past I have had a P0500 speed sensor A along with the P0700 where is this located?I did not throw a code this time for it but it has thrown in the past maybe this is where my problem is at.

and just to add to it I did back out of the Enhanced POWERTRAIN and went to the trans program on AE and there were no other codes.
__________________
03 F-250 Lariat 4X4 6.0L- NEW ID PROGRAMED FICM 105,000 (sitting on shelf while I figure out whats going on with the turd...furd) wheel berring 103,000 Dfuser coolant filter104,000, EGR plug104,000mi, y-pipe109,800mi,bootlegged 3.5" straight pipe110,000, rotors and pads on all 4 points 110,400mi, 35X12.50R17 Toyo M/T@ 111,300 ICP sensor 115,000
taken over at 103,000mi June-2009
WALNUT (anti-ACORN) member#23
Trip is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P0700 Code squeeky GM Transmissions 2 01-20-2009 09:20 AM
allison P0700, P0708 code's, need some help sparkchaser221 GM Transmissions 5 02-25-2008 03:24 PM

New To Site? Need Help? TDG Specials

All times are GMT. The time now is 12:45 PM.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
DTO Garage vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
vB.Sponsors
vBCredits v1.4 Copyright ©2007 - 2008, PixelFX Studios