HARD START/ABS NOT FUNCTIONING - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by 99' Dually, this thread has received 2 replies and been viewed 850 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 02-21-2011, 03:32 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 61
Points: 4,407
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
HARD START/ABS NOT FUNCTIONING

been havin some starting issues with the truck in my sig. it starts great when its cold or but when its at or just a little under normal operating temp it takes a few seconds to turn over. ive only noticed it after i turned up my air-dog II to run at 30psi. and as well as this starting issue my abs lights came on during the last snow storm, i have the codes at work but pretty much said all 4 sensors show open and the speed sensor on top of rear diff has intermittant signals. ive checked wiring and connectors, all seem to be ok. hope its not the abs module itself. any info would help thanks guys.
99' Dually is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 02-25-2011, 12:37 AM
Senior Member
 
Join Date: Jan 2009
Location: Billerica MA
Posts: 454
Points: 24,811
Thanks: 6
Thanked 14 Times in 14 Posts
Quote:
Originally Posted by 99' Dually View Post
been havin some starting issues with the truck in my sig. it starts great when its cold or but when its at or just a little under normal operating temp it takes a few seconds to turn over. ive only noticed it after i turned up my air-dog II to run at 30psi. and as well as this starting issue my abs lights came on during the last snow storm, i have the codes at work but pretty much said all 4 sensors show open and the speed sensor on top of rear diff has intermittant signals. ive checked wiring and connectors, all seem to be ok. hope its not the abs module itself. any info would help thanks guys.
Check your fuses. 30PSI is too hi for the VP44 injection pump. You shouldn't be pushing over 20. 30PSI is not gaining you anything. VP44 does best above 10 and below 20. The only reason we need that pressure annyways is to keep the pump lubricated, so your not gaining anymore flow than you already had. The VP will have hard starts with higher than normal fuel pressure once its warmed up. Make sure you dont have a P0216 code. If you have that it means your VP44 is on its way out.
cumminsdude2001 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 02-25-2011, 04:14 AM Thread Starter
Member
Threadstarter
 
Join Date: May 2009
Posts: 61
Points: 4,407
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
the check engine light aint on and theres no codes, and i turned the fuel pressure down back to 18psi. any ideas on the ABS? still havent figured it out thanks for the help/input.
99' Dually is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
F350 hard start to no start spike 1994-2003 7.3L Power Stroke 3 12-07-2007 02:30 AM
Hard to start / white smoke at start, again. bsigg 6.5L Diesel Engine 2 11-27-2007 03:57 PM
hard start fro 2 1994-2003 7.3L Power Stroke 0 11-04-2007 08:35 PM
04-17-13 Hard Start Or No Start - Gpcm Connector Service Kit Available - 6.0l Engine Squatch Ford Oasis requests 0 03-23-2007 11:55 AM
CRANK NO START, HARD START, RUNS ROUGH AT IDLE - 6.0L 2005 F, E-Series,and Excursion PSDPlayer 2003-2007 6.0L Power Stroke 0 10-08-2005 07:32 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome