Dont know what happend??? - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by 02sprtcumns, this thread has received 10 replies and been viewed 2674 times.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 03-21-2012, 09:33 PM Thread Starter
Senior Member
 
02sprtcumns's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 259
Points: 27,679
Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Dont know what happend???

Well today i was getting on the interstate eveything was fine. I got up to speed noticed the check engine light came on. Tach started jumping like crazy. I pulled off ran the codes. I got 0500, 0341, 1690, 1693. The truck will start fine and idle fine just running will jump a little fuel psi is 14-15 at all times. Any ideas?????
02sprtcumns is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 03-23-2012, 02:02 PM
Junior Member
 
98whitelightnin's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Wesley Chapel Fl
Posts: 2
Points: 6,629
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Garage
Sounds like a cam shaft position sensor.

98 Dodge 24v, Edge Comp, Contagious Diesel 7x.010, BHAF, 3rd gens wrapped with 305 Nitto's
98whitelightnin is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 03-26-2012, 09:13 PM Thread Starter
Senior Member
Threadstarter
 
02sprtcumns's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 259
Points: 27,679
Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
How bad is this to fix. First time i have had this happend to any of the Cummins ive had.
02sprtcumns is offline  
post #4 of 11 (permalink) Old 03-29-2012, 08:57 PM Thread Starter
Senior Member
Threadstarter
 
02sprtcumns's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 259
Points: 27,679
Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Put the new sensor in today cleared the codes drove 5 miles perfect. Stop restarted the truck check engine light again and worse???????? makes no sense
02sprtcumns is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 03-31-2012, 12:22 AM Thread Starter
Senior Member
Threadstarter
 
02sprtcumns's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 259
Points: 27,679
Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Took the cam sensor out and done everything over. Started truck no engine light turned it off and back out engine light is on and running like hell. Codes today are

P PCU
Done

P ECU
0122 - TPS Voltage Low
0237 - Map sensor voltage low
1690 - Injector pump CKP sensor Dont agree with ECM CKP sensor
0341 - Camshaft position sensor signal
1475 - Aux 5 volt supply voltage high.

Were do i start Crank sensor or what?????
02sprtcumns is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 03-31-2012, 01:55 PM
Combat Trucker
 
hillbilli's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Minot, North Dakota
Posts: 132
Points: 20,049
Thanks: 6
Thanked 11 Times in 11 Posts
Garage
Could be a long shot, but check for loose bolts behind the fusebox and loose wire connections.

07 Ram 2500 5.9 Megacab
96 k2500 Extcab 6.5TD vin F NV4500 3.73 245k miles
07 Hemi Durango
03 Ram 2500 (Gone but not forgotten)

Last edited by hillbilli; 03-31-2012 at 02:00 PM.
hillbilli is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 04-01-2012, 07:06 PM Thread Starter
Senior Member
Threadstarter
 
02sprtcumns's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 259
Points: 27,679
Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Well checked everything still running bad. Checked codes now I 0606 code with everything else. Should I just take it to the local dealership and let them put the ECM in or should I do different?
02sprtcumns is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 04-07-2012, 02:51 AM
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,063
Points: 84,023
Thanks: 43
Thanked 150 Times in 146 Posts


Have you checked the battery ground on the block? Sometimes it will become corroded and cause problems.
later is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 04-10-2012, 12:07 AM Thread Starter
Senior Member
Threadstarter
 
02sprtcumns's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 259
Points: 27,679
Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yeah i have checked everything it ended up going to the dealership and the ecm replaced it was completely shot!! 1500 later i got it today back to running good.
02sprtcumns is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 03-17-2013, 01:35 AM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 5
Points: 327
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I got same problem but I got a bunch of codes pcu codes 1682 0622 0320 1694 1693 ecu codes 1693 1698 0232 1690 0341 0230 need major help have no idea what's going on
gray ghost is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radio stays on.. door locks dont work... auto lights dont work... help!!!!! sittinclean 1994-2003 7.3L Power Stroke 4 03-30-2009 05:19 PM
Hey GTS motorsports what happend to your site imported_whitelightning 1994-2003 7.3L Power Stroke 2 04-04-2008 12:53 AM
Dont fret, Dont fear,..Im finally here TANK'S 250 2003-2007 6.0L Power Stroke 32 01-13-2006 01:47 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome