ecm? - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by customdeluxe78, this thread has received 2 replies and been viewed 1129 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 01-09-2013, 12:12 AM Thread Starter
99 cummins
 
customdeluxe78's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: clarington, oh
Posts: 160
Points: 38,358
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
ecm?

ok so today i started the truck up n it lit right up as usual, however it only idled for a few seconds n shut down. I had about 15 psi fuel pressure so i tried again with the same result. At the same time my headlights started flashing, no parking lights, just headlights. The check engine light hasnt been on and ran fine the last time i drove it.
Any ideas? I have a feeling the ecm crapped out but not sure. Any help would be appreciated.

99 cummins, 5-speed, edge comp, speedhut guages, fass 150 system, s&b cold air intake, ces two piece manifold, 5 inch straight exhaust with a 6 inch tip, 5 inch superlift, 4:10 gears, dynatrack lock in lock outs, 35x14.50 thornbirds on 16.5x12 mickey tompson classic 2's, alpine head unit, 1600 watt amp, 2 12 inch subs
customdeluxe78 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 01-09-2013, 09:39 PM Thread Starter
99 cummins
Threadstarter
 
customdeluxe78's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: clarington, oh
Posts: 160
Points: 38,358
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
I've found that something is trying to ground out thru the security relay. Now i just have to find the bad ground

99 cummins, 5-speed, edge comp, speedhut guages, fass 150 system, s&b cold air intake, ces two piece manifold, 5 inch straight exhaust with a 6 inch tip, 5 inch superlift, 4:10 gears, dynatrack lock in lock outs, 35x14.50 thornbirds on 16.5x12 mickey tompson classic 2's, alpine head unit, 1600 watt amp, 2 12 inch subs
customdeluxe78 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 01-13-2013, 11:01 AM Thread Starter
99 cummins
Threadstarter
 
customdeluxe78's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: clarington, oh
Posts: 160
Points: 38,358
Thanks: 3
Thanked 5 Times in 5 Posts
so it wasn't a bad ground. somehow the security system was activated, i have no idea how. that is what caused the lights to flash and truck not to start. i simply locked and unlocked the doors with the key pad and the lights went off and it fired right up n ran good!
Anyway, thanks for all the help, couldn't have figured it out without you all.
Oh well, maybe somebody will read this n have the same problem i guess n know what to do

99 cummins, 5-speed, edge comp, speedhut guages, fass 150 system, s&b cold air intake, ces two piece manifold, 5 inch straight exhaust with a 6 inch tip, 5 inch superlift, 4:10 gears, dynatrack lock in lock outs, 35x14.50 thornbirds on 16.5x12 mickey tompson classic 2's, alpine head unit, 1600 watt amp, 2 12 inch subs
customdeluxe78 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome