trucks still broke - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by spanky, this thread has received 5 replies and been viewed 527 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 11-27-2007, 02:17 AM Thread Starter
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 50
Points: 2,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
trucks still broke

my trucks been in the shop for a LONG time now . he thought it was my injector pump. hes changed that and its still not running. he said its saying something about its throwing codes about electric problem to the pump . he thinks it might b the lift pump.. does this sound right. my luck it might b the comp is ****ed up
spanky is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 11-27-2007, 04:40 AM
Senior Member
 
sstockton's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3,514
Points: 69,198
Thanks: 3
Thanked 64 Times in 60 Posts
Yeah, the lift pump shouldn't cause it to throw codes. What codes is it throwing. Its really hard to say what might be wrong without knowing that.
Sean.

2000 2500 reg. cab 4x4 auto 577hp
09 6.7L QC LB stick, 4x4.

TOTAL PERFORMANCE DIESEL 707-545-FUEL (3835)
www.totalperformancediesel.com
sstockton is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 11-27-2007, 04:46 AM
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,189
Points: 44,821
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by sstockton
Yeah, the lift pump shouldn't cause it to throw codes. What codes is it throwing. Its really hard to say what might be wrong without knowing that.
Sean.
My 98.5 would run often when the lift didn't, after I wired up it up to the switch. :splat
Smokem is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 11-28-2007, 01:51 AM
Senior Member
 
tbroadus_41's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 400
Points: 24,888
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Take the attitude completly off if you've got it installed and then try starting the truck. My friends '01 died and wouldn't start again but it would pump a "little" fuel out of the pump. I took his off and the truck started. Now everthing is fine again.

2000 CTD, HOT Juice w/Attitude, Smarty, Mach 2 injectors (105 HP), 4" exhaust, BHAF, SB Clutch, FASS 150 ARP 12mm studs, stage 3 snow kit.

2008 f350/96 cummins in the works.
tbroadus_41 is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 11-28-2007, 01:54 AM
Supporting Vendor
 
Join Date: May 2005
Posts: 557
Points: 24,580
Thanks: 1
Thanked 16 Times in 10 Posts
remove all aftermarket boxes when diagnosing these types of things.

Lift pump can be checked easily enough. Install a pressure gauge to the fitting on the top of the filter head. FASS makes a great direct fit pump kit for these that is much better then the OEM replacment part

Eric Merchant
www.Merchant-Automotive.com
Zeeland, MI
1-866-399-7169
ASE/GM Master Certified
AC Delco Independent Repair Center
Authorized Suncoast dealer/installer
State of Michigan Licensed Repair Facility
dmaxalliTech is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 11-28-2007, 02:01 AM Thread Starter
Threadstarter
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 50
Points: 2,463
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
i dont have a fass for a edge yet . in my sig i wrote soon, bc i was going to get them with in a couple months till this happened
spanky is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome