Just replaced IP, not starting and still getting p1688 and p1689 - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by Strictly gravy, this thread has received 3 replies and been viewed 2502 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 02-23-2008, 11:50 PM Thread Starter
Giggity Giggity
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 18
Points: 1,867
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Just replaced IP, not starting and still getting p1688 and p1689

Truck died last weekend, went out and bought a new IP from FBD, put it on today, and the truck still wont fire. It is still pulling codes p1688 and p1689. Could it be an ECM or (if there is one) injector pump relay? Kinda pissed I blew the $1200 on a new ip and it didnt fix it but I guess its insurance and I feel safer about bombing it now. Any help, as always, is greatly appreciated.

And for those that dont know:
P1688
Internal Fuel Injection Pump Controller Failure

P1689
No Communication Between ECM & Injection Pump Module

-Greg

2000 QCSB - Suncoast triple disk, Shift kit, Isspro gauges, 4" SS TB exhaust, Holley Blue, Silencer ring MIA, Banks(soon to be replaced with Edge Comp)
1988 K5 Blazer - 4" lift, 33's swampers, sm-465, 350 tbi
1972 Dodge Poweragon - 318, sm435: getting a new heart and a paint job
Strictly gravy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 02-24-2008, 03:59 AM
2nd Gen Guru
 
Mopar1973Man's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: New Meadows, Idaho
Posts: 2,641
Points: 54,968
Thanks: 9
Thanked 140 Times in 131 Posts
Garage
Send a message via Yahoo to Mopar1973Man
Quote:
Originally Posted by Strictly gravy

And for those that dont know:
P1688
Internal Fuel Injection Pump Controller Failure

P1689
No Communication Between ECM & Injection Pump Module

-Greg
I would double check the pins in the connectors to be sure none of them are damaged or dirty... You might pull the connector on the ECM and check the plug as well for damage...

Michael Nelson - 2002 Dodge Cummins & 1996 Dodge Ram 5.9L Gasser
116K Miles On My VP44 - 4 Years of 2 Cycle Oil Diet! - Mixed at 128:1 Ratio - 25.3 MPG maxed out!
Mopar1973Man is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 02-24-2008, 06:03 PM Thread Starter
Giggity Giggity
Threadstarter
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 18
Points: 1,867
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I do have a Banks Big Hoss Chip in there. I am going to try and find the wiring schematics on that to take it back to stock to see if the chip up and quit.

Just put the electric FP gauge on and got 11.6 PSI with the pump primed. Still not running. Thanks for all the help guys.

2000 QCSB - Suncoast triple disk, Shift kit, Isspro gauges, 4" SS TB exhaust, Holley Blue, Silencer ring MIA, Banks(soon to be replaced with Edge Comp)
1988 K5 Blazer - 4" lift, 33's swampers, sm-465, 350 tbi
1972 Dodge Poweragon - 318, sm435: getting a new heart and a paint job
Strictly gravy is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 02-24-2008, 09:27 PM
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 69
Points: 1,841
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
did you check everythang? the one thang alot of people i see do is they dont bleed the air out the lines. Does the engine turn over? If it does try resetting the computer. Make sure that you are even getting fuel to the ip. i always tellpeople to check the obvious first. I know that when i changed my pump i had a hard time starting it. i just went back and blead all the fuel lines againto make sure all the air was out and after i did that it started right up.
edged dodge is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome