ABS light and no Speedo? - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by tbroadus_41, this thread has received 17 replies and been viewed 3470 times.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 18 (permalink) Old 05-19-2009, 01:10 AM Thread Starter
Senior Member
 
tbroadus_41's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 400
Points: 25,172
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
ABS light and no Speedo?

Installed my injectors saturday, took it out that night and it ran fine no problems. Took it out hunting sunday, 100 miles of freeway couple of hours idling along in gear and the 100 miles a freeway home not a problem , until today . Went out a few minutes ago to run to the store pulled onto the highway looked down and the speedo was dead and the ABS light was on? Hooked up my smarty to read the Abs and it quickly read, CCD error #97 Program Arorted? Any ideas? I don't have time to look at it tonight but some suggestions would be helpful.
thanks

2000 CTD, HOT Juice w/Attitude, Smarty, Mach 2 injectors (105 HP), 4" exhaust, BHAF, SB Clutch, FASS 150 ARP 12mm studs, stage 3 snow kit.

2008 f350/96 cummins in the works.
tbroadus_41 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 18 (permalink) Old 05-19-2009, 02:46 AM
Junior Member
 
105vegas's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 81
Points: 19,912
Thanks: 1
Thanked 11 Times in 10 Posts
abs sensor on the rear end can do that
105vegas is offline  
post #3 of 18 (permalink) Old 05-19-2009, 01:58 PM
2nd Gen Guru
 
Mopar1973Man's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: New Meadows, Idaho
Posts: 2,641
Points: 55,328
Thanks: 9
Thanked 140 Times in 131 Posts
Garage
Send a message via Yahoo to Mopar1973Man
Quote:
Originally Posted by 105vegas View Post
abs sensor on the rear end can do that
x2 Agreed! I bet money the rear speed sensor had failed...

Michael Nelson - 2002 Dodge Cummins & 1996 Dodge Ram 5.9L Gasser
116K Miles On My VP44 - 4 Years of 2 Cycle Oil Diet! - Mixed at 128:1 Ratio - 25.3 MPG maxed out!
Mopar1973Man is offline  
post #4 of 18 (permalink) Old 05-20-2009, 05:28 AM
TDG Mafia
 
Jeffybuilt's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: North Liberty, IN
Posts: 651
Points: 22,276
Thanks: 162
Thanked 76 Times in 57 Posts


x3! I recently had the same problem. Although my speedometer still worked. My rear end speed sensor was cracked at the mount, but somehow still giving speedometer readings.

I got the part at Advance Auto Parts (Auto Zone didn't have it even listed) and was pretty cheap, maybe $25 or so. I put it in right in the parking lot, and as soon as I drove 10 feet, my ABS and BRAKE lights turned off.

My truck wants to be a semi when it grows up...
Singles Club #247

TDG Mafia Member


Thanks To:

Certified Transmission, Mishawaka, IN
http://www.certifiedtransmissiononline.com/home-6.html

State Line Diesel, Edwardsburg, MI
(269) 663-8571
Jeffybuilt is offline  
post #5 of 18 (permalink) Old 05-20-2009, 09:23 PM Thread Starter
Senior Member
Threadstarter
 
tbroadus_41's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 400
Points: 25,172
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Thanks for the replies. I dunno what was wrong with it, I took the fuse out and wiped it off and looked at it, put it back in and the problem went away. Everything works like normal now?
Thanks again

2000 CTD, HOT Juice w/Attitude, Smarty, Mach 2 injectors (105 HP), 4" exhaust, BHAF, SB Clutch, FASS 150 ARP 12mm studs, stage 3 snow kit.

2008 f350/96 cummins in the works.
tbroadus_41 is offline  
post #6 of 18 (permalink) Old 08-13-2009, 06:13 PM Thread Starter
Senior Member
Threadstarter
 
tbroadus_41's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 400
Points: 25,172
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
The problem came back again I changed the sensor in the rear end and come to find out the clip was broke on the plug so i thought i had it solved but the next day the abs light came right back on with no speedo. i removed the rear cover and looked the tone ring and eveything looked fine. I checked the wiring a little but i couldn't see a thing. Any suggestions on where is to look or what to do?

2000 CTD, HOT Juice w/Attitude, Smarty, Mach 2 injectors (105 HP), 4" exhaust, BHAF, SB Clutch, FASS 150 ARP 12mm studs, stage 3 snow kit.

2008 f350/96 cummins in the works.
tbroadus_41 is offline  
post #7 of 18 (permalink) Old 08-13-2009, 10:14 PM
2nd Gen Guru
 
Mopar1973Man's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: New Meadows, Idaho
Posts: 2,641
Points: 55,328
Thanks: 9
Thanked 140 Times in 131 Posts
Garage
Send a message via Yahoo to Mopar1973Man
It for sure something with the rear speed sensor. If it was the front sensors the speedometer still works but BRAKE/ABS lights are on...



Fairly simple setup... If the speedometer is not working its the rear sensor. If the speedometer is working but lights are on its the front sensors.

Michael Nelson - 2002 Dodge Cummins & 1996 Dodge Ram 5.9L Gasser
116K Miles On My VP44 - 4 Years of 2 Cycle Oil Diet! - Mixed at 128:1 Ratio - 25.3 MPG maxed out!
Mopar1973Man is offline  
The Following User Says Thank You to Mopar1973Man For this addition to TDG:
tbroadus_41 (08-14-2009)
post #8 of 18 (permalink) Old 08-14-2009, 03:18 PM Thread Starter
Senior Member
Threadstarter
 
tbroadus_41's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 400
Points: 25,172
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
I HATE electrical stuff but i'll give it a try, Thanks

2000 CTD, HOT Juice w/Attitude, Smarty, Mach 2 injectors (105 HP), 4" exhaust, BHAF, SB Clutch, FASS 150 ARP 12mm studs, stage 3 snow kit.

2008 f350/96 cummins in the works.
tbroadus_41 is offline  
post #9 of 18 (permalink) Old 08-18-2009, 03:16 AM
SIXINAROWMAKES'EMGO
 
yoder519's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Abingdon, VA
Posts: 271
Points: 25,563
Thanks: 36
Thanked 9 Times in 9 Posts
dont feel bad my abs light, brake light, and seatbelt ligh tstay on and my speedo bounces bad on the interstate

07 Chevy 2500HD 4wd RCLB (FOR SALE)
95 Toyota on 37s

SOLD-98 ECSB 24V
yoder519 is offline  
post #10 of 18 (permalink) Old 08-18-2009, 08:33 PM Thread Starter
Senior Member
Threadstarter
 
tbroadus_41's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 400
Points: 25,172
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Well you don't sound as anal about your truck as i am about mine, no reason to run with those things if it can be fixed.

2000 CTD, HOT Juice w/Attitude, Smarty, Mach 2 injectors (105 HP), 4" exhaust, BHAF, SB Clutch, FASS 150 ARP 12mm studs, stage 3 snow kit.

2008 f350/96 cummins in the works.
tbroadus_41 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
tow haul light flashing trans temp pegging andcheck guage light comes on powermad 2003-2007 6.0L Power Stroke 12 05-16-2010 11:34 PM
No Speedo - ABS light AllOut0606 1994-2003 7.3L Power Stroke 17 08-01-2007 03:27 AM
Need speedo help on 07 F 250 firedude167 2003-2007 6.0L Power Stroke 8 07-06-2007 09:22 PM
Door Ajar light wont go off nor will the dome light?? imported_99powerstroke 1994-2003 7.3L Power Stroke 10 03-14-2007 04:13 AM
ABS light and speedo issue morepower02 2003-2007 6.0L Power Stroke 4 04-13-2006 06:08 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome