Weird Problem - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by Carbur8tr, this thread has received 17 replies and been viewed 3426 times.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 18 (permalink) Old 03-11-2010, 03:36 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 324
Points: 8,595
Thanks: 4
Thanked 11 Times in 11 Posts
Weird Problem

I have a buddy who is having touble with his truck and from what he has told me I cant seem to even think of where to start so Ill let yall take a guess. I already told him to check for codes Im just waiting on a response. He has a juice with att. and says that his fuel pressure is fine, also he said it reads 0 on backdown percentage when this happens. As far as the truck he says that when he trys to accelerate hard it will go into almost a yo yo effect and back down almost as if the truck is defueling itself for some reason. He says this only happens when he is accelerating.

So from that I have no Idea, the only thing that I can think of is maybe bad apps. but I kinda doubt it. Maybe bad ip? but he has been runing the juice with fass for a while so I kinda doubt it.
Carbur8tr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 18 (permalink) Old 03-11-2010, 04:46 PM
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Daniel, WY/Laramie, WY
Posts: 237
Points: 23,105
Thanks: 4
Thanked 7 Times in 7 Posts
Pull the J/A and see what happens. See if it still does it.

'99 2500 4X4 5spd 104K miles Ext Cab, longbed, Banks exhaust, Exhaust Brake, BHAF, comp, Raptor 150, gauges, 100 hp sticks.

#23 B.O.M.B. Squad[/B]
rwhite is offline  
post #3 of 18 (permalink) Old 03-13-2010, 08:24 PM Thread Starter
Senior Member
Threadstarter
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 324
Points: 8,595
Thanks: 4
Thanked 11 Times in 11 Posts
Disconnected and problem is still there
Carbur8tr is offline  
post #4 of 18 (permalink) Old 03-14-2010, 01:23 AM
2nd Gen Guru
 
Mopar1973Man's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: New Meadows, Idaho
Posts: 2,641
Points: 54,832
Thanks: 9
Thanked 140 Times in 131 Posts
Garage
Send a message via Yahoo to Mopar1973Man
Bad APPS ALWAYS throws a code P0121, 0122, 0123, or P0222 or 0223...

Something is loose or bad connection???

Michael Nelson - 2002 Dodge Cummins & 1996 Dodge Ram 5.9L Gasser
116K Miles On My VP44 - 4 Years of 2 Cycle Oil Diet! - Mixed at 128:1 Ratio - 25.3 MPG maxed out!
Mopar1973Man is offline  
post #5 of 18 (permalink) Old 03-14-2010, 09:41 PM Thread Starter
Senior Member
Threadstarter
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 324
Points: 8,595
Thanks: 4
Thanked 11 Times in 11 Posts
The only code that he is getting is a p 0237 which is apps voltage too low. I told him to reset it and see what happens.

Any other thoughts?
Carbur8tr is offline  
post #6 of 18 (permalink) Old 03-14-2010, 11:53 PM
2nd Gen Guru
 
Mopar1973Man's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: New Meadows, Idaho
Posts: 2,641
Points: 54,832
Thanks: 9
Thanked 140 Times in 131 Posts
Garage
Send a message via Yahoo to Mopar1973Man
Quote:
Originally Posted by Carbur8tr View Post
The only code that he is getting is a p 0237 which is apps voltage too low. I told him to reset it and see what happens.

Any other thoughts?
Here is the code write up for it...
http://mopar.mopar1973man.com/tips/c...nsor-codes.htm

Michael Nelson - 2002 Dodge Cummins & 1996 Dodge Ram 5.9L Gasser
116K Miles On My VP44 - 4 Years of 2 Cycle Oil Diet! - Mixed at 128:1 Ratio - 25.3 MPG maxed out!
Mopar1973Man is offline  
post #7 of 18 (permalink) Old 03-15-2010, 01:31 AM Thread Starter
Senior Member
Threadstarter
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 324
Points: 8,595
Thanks: 4
Thanked 11 Times in 11 Posts
How much is an apps sensor and how difficult is it to replace?
Carbur8tr is offline  
post #8 of 18 (permalink) Old 03-15-2010, 09:23 AM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 96
Points: 3,672
Thanks: 8
Thanked 13 Times in 13 Posts
Its not too bad to replace. A new one from dodge is between 400 and 500. Go to bluechipdiesel.com and you will find the sensor only for 175. It is more reliable and you don't have to buy all the extra crap with it like you would with the oem one.
hin0031 is offline  
post #9 of 18 (permalink) Old 03-15-2010, 03:49 PM Thread Starter
Senior Member
Threadstarter
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 324
Points: 8,595
Thanks: 4
Thanked 11 Times in 11 Posts
Thanks Hin, well he reset it and now he is getting 1963, and yes I have already told him to check for another code.
Carbur8tr is offline  
post #10 of 18 (permalink) Old 03-17-2010, 12:43 AM
2nd Gen Guru
 
Mopar1973Man's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: New Meadows, Idaho
Posts: 2,641
Points: 54,832
Thanks: 9
Thanked 140 Times in 131 Posts
Garage
Send a message via Yahoo to Mopar1973Man
Timbo sell them for like 160... for a APPS sensor...
http://mopar.mopar1973man.com/tips/c...eplacement.htm

Michael Nelson - 2002 Dodge Cummins & 1996 Dodge Ram 5.9L Gasser
116K Miles On My VP44 - 4 Years of 2 Cycle Oil Diet! - Mixed at 128:1 Ratio - 25.3 MPG maxed out!
Mopar1973Man is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird problem Carbur8tr 5.9L Cummins (1998.5-2002) 0 02-21-2010 06:02 PM
Weird no start problem..... LargeCar 2003-2007 6.0L Power Stroke 12 08-14-2009 12:27 AM
weird problem 02sprtcumns 5.9L Cummins (Pre 1994) 6 01-29-2009 07:19 PM
weird problem NEED HELP!!!!! wallyturcotte 5.9L Cummins 12 Valve (1994-1998.5) 7 04-23-2008 07:16 PM
WEIRD Problem....Need Help jennamax 2003-2007 6.0L Power Stroke 10 03-02-2008 08:00 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome