Can't Load Spartan 275 tune. - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by Truckmaniac, this thread has received 1 replies and been viewed 1069 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 07-28-2011, 04:23 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 393
Points: 40,343
Thanks: 20
Thanked 50 Times in 36 Posts
Garage
Can't Load Spartan 275 tune.

I'm out on the road pulling my 8,000# fifth wheel with the Spartan 210 Tow Performance and the fuel mileage is pretty poor (8 mpg).

I've never used the 210 TP, only the 210 & 250 when towing, with the 250 yielding the best performance & fuel economy (11.5).

When I stopped for fuel, I decided to switch tunes and try the 275, since it is my current Daily Driver.

The DashDaq would verify my truck, go through the initialization process, then would give me an Error Message "CDC" that the tune could not be loaded. I made 3 attempts with the same results.

I finally loaded the 250, without any problem.

Has anyone had this problem or knows what Error "CDC" means?
Truckmaniac is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 07-30-2011, 05:24 AM
Spartan Diesel Tech
 
08stroker250's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Georgia
Posts: 969
Points: 42,013
Thanks: 60
Thanked 61 Times in 56 Posts
Garage
Try to load it again. It should work. This happened to me. I think my SD card got hot.

Jeff Dodd - www.SpartanDieselTech.com
Email - [email protected]

2008 Ford F-250 CC/SB
08stroker250 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't get stock tune to load cook1 2008-2010 6.4L Engine Tuner Forum 1 02-19-2010 02:55 PM
HELP with DD... Cant Load 250 Tune! 2008TTCC 2008-2010 6.4L Engine Tuner Forum 2 11-29-2009 04:49 PM
First heavy load with spartan tuning budtoh3zo 2008-2010 6.4L Power Stroke 0 05-13-2009 02:15 AM
Stock tune won't load JEEPSTER401 2008-2010 6.4L Engine Tuner Forum 2 03-11-2009 01:07 AM
EFI-Live tune on a Superflow Load cell GMC-2002-Dmax Dyno Board 1 01-30-2006 02:20 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome