HELP! Truck not running right. - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by firedog90, this thread has received 7 replies and been viewed 1184 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 06-28-2009, 08:59 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Wichita, KS
Posts: 122
Points: 21,291
Thanks: 18
Thanked 5 Times in 5 Posts
Send a message via Yahoo to firedog90 Send a message via Skype™ to firedog90
HELP! Truck not running right.

I was running RCD's track only tune when I raced an Camaro and it didn't feel like it was running right. It normally pulls hard all the way past 100 but once I hit 70 it didn't pull hard and I lost. I loaded the street version and it felt fine at first but when I was driving home it wouldn't go past 20lbs of boost. It is not wanting to shift either. I don't know what is wrong. The EGT's don't go over 800. The tranny temps were aroun 174 or so, the ECT's were around 194, and the oil was 94-96 on the livewire. If anybody has had any similar issues please help me out. Thanks.
Alex

Bone stock 11' F250 cc
03' DSG Cobra Conv. twin 61mm turbos, built lower, built 4R70 w/ mvb from Freddy Brown, Modular racing stg II cams, Fore triple hat, Triple walbros, 80lb inj, Bassani 3" cb, level 5 h/s, Eaton posi, MM max grip irs kit.
91' Metallic Gray Mustang Coupe project. Dart 331, Scat 4340 rods and crank, CP pistons, AFR 205's w/ Ti retainers, 4R70. Going with 76mm or larger turbo.
firedog90 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 06-28-2009, 09:32 AM Thread Starter
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: Dec 2008
Location: Wichita, KS
Posts: 122
Points: 21,291
Thanks: 18
Thanked 5 Times in 5 Posts
Send a message via Yahoo to firedog90 Send a message via Skype™ to firedog90
Also with both tunes it normally pours out smoke but now there isn't any at all.
firedog90 is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 06-28-2009, 04:08 PM
Senior Member
 
sledneck57's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Sylvan Lake, Alberta
Posts: 1,077
Points: 23,443
Thanks: 31
Thanked 104 Times in 74 Posts
Quote:
Originally Posted by firedog90 View Post
I was running RCD's track only tune when I raced an Camaro and it didn't feel like it was running right. It normally pulls hard all the way past 100 but once I hit 70 it didn't pull hard and I lost. I loaded the street version and it felt fine at first but when I was driving home it wouldn't go past 20lbs of boost. It is not wanting to shift either. I don't know what is wrong. The EGT's don't go over 800. The tranny temps were aroun 174 or so, the ECT's were around 194, and the oil was 94-96 on the livewire. If anybody has had any similar issues please help me out. Thanks.
Alex

So it was reving up but not going anywhere? Tq converter maybe? It.hard to say what's happening when not acctaully being there....

08 F-350 CC SB 4X4
Zex Nitrous
Spartan Phalanx
AFE stg 2
Flo-Pro 5"
Lift\Rims\Tires


Canadian Club #0
Ridin Dirty Club #37
sledneck57 is offline  
post #4 of 8 (permalink) Old 06-28-2009, 05:16 PM Thread Starter
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: Dec 2008
Location: Wichita, KS
Posts: 122
Points: 21,291
Thanks: 18
Thanked 5 Times in 5 Posts
Send a message via Yahoo to firedog90 Send a message via Skype™ to firedog90
Quote:
Originally Posted by sledneck57 View Post
So it was reving up but not going anywhere? Tq converter maybe? It.hard to say what's happening when not acctaully being there....
That's what I was thinking at first but it won't boost past 20psi. It will rev up but there is a long delay before it finally shifts.
firedog90 is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 06-28-2009, 05:23 PM
Senior Member
 
sledneck57's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Sylvan Lake, Alberta
Posts: 1,077
Points: 23,443
Thanks: 31
Thanked 104 Times in 74 Posts
Its not building boost cause the motor is kinda just free reving by the sounds of things.

08 F-350 CC SB 4X4
Zex Nitrous
Spartan Phalanx
AFE stg 2
Flo-Pro 5"
Lift\Rims\Tires


Canadian Club #0
Ridin Dirty Club #37
sledneck57 is offline  
The Following User Says Thank You to sledneck57 For this addition to TDG:
firedog90 (06-28-2009)
post #6 of 8 (permalink) Old 06-28-2009, 06:02 PM
Senior Member
 
O2ShootTheJ's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: VA
Posts: 2,183
Points: 57,136
Thanks: 107
Thanked 131 Times in 112 Posts
try to reload the tune. mine did the same sort of thing after the dealer ran their computer through it with my 275 loaded. the truck would blow a very slight haze of smoke at most and would barely get out of its own way. I reloaded the tune and it was back to normal.

2008 F250 CC SB - It all wont fit in the sig so why bother?

Singles Club #222
December 2008 TOTM
Riding High Club #2
2008 Truck of the Year
Ridin' Dirty Club #2

Big Thanks to:
Smokin' Guns Peformance and Accessories - Smokingunsperf.com
Throttle Junkie Performance Parts - tjpparts.com
O2ShootTheJ is offline  
The Following User Says Thank You to O2ShootTheJ For this addition to TDG:
firedog90 (06-28-2009)
post #7 of 8 (permalink) Old 06-28-2009, 07:37 PM Thread Starter
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: Dec 2008
Location: Wichita, KS
Posts: 122
Points: 21,291
Thanks: 18
Thanked 5 Times in 5 Posts
Send a message via Yahoo to firedog90 Send a message via Skype™ to firedog90
Quote:
Originally Posted by O2ShootTheJ View Post
try to reload the tune. mine did the same sort of thing after the dealer ran their computer through it with my 275 loaded. the truck would blow a very slight haze of smoke at most and would barely get out of its own way. I reloaded the tune and it was back to normal.
Thanks. I'll try that.

Bone stock 11' F250 cc
03' DSG Cobra Conv. twin 61mm turbos, built lower, built 4R70 w/ mvb from Freddy Brown, Modular racing stg II cams, Fore triple hat, Triple walbros, 80lb inj, Bassani 3" cb, level 5 h/s, Eaton posi, MM max grip irs kit.
91' Metallic Gray Mustang Coupe project. Dart 331, Scat 4340 rods and crank, CP pistons, AFR 205's w/ Ti retainers, 4R70. Going with 76mm or larger turbo.
firedog90 is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 06-28-2009, 10:57 PM Thread Starter
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: Dec 2008
Location: Wichita, KS
Posts: 122
Points: 21,291
Thanks: 18
Thanked 5 Times in 5 Posts
Send a message via Yahoo to firedog90 Send a message via Skype™ to firedog90
I reloaded the tune and so far it seems to be working.
firedog90 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Truck is not running right please help!!!!!!!!!! 2tonePSD 1994-2003 7.3L Power Stroke 0 10-21-2007 05:48 PM
Truck running rough TWC55 1994-2003 7.3L Power Stroke 1 02-27-2007 10:53 PM
Truck still is not running right, HELP!!!! 6point6 2003-2007 6.0L Power Stroke 13 03-15-2006 12:43 AM
I have a Running Truck Again!!!! LokiWolf 2003-2007 6.0L Power Stroke 7 02-05-2006 07:45 PM
Hot running truck sexytrkr 7.3L and 6.9 IDI (Pre 1994) 6 07-22-2005 07:53 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome