p0118 - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by budwagon1274, this thread has received 2 replies and been viewed 1076 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 03-01-2015, 06:33 PM Thread Starter
Junior Member
 
budwagon1274's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: ocala fl
Posts: 61
Points: 32,195
Thanks: 25
Thanked 11 Times in 7 Posts
p0118

hey guys my cel came on today after I sprayed degreaser on the engine and hosed it off my scan gauge is showing p0118 any thoughts... thanks in advance
budwagon1274 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 03-01-2015, 07:33 PM
Senior Member
 
harry6.0's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Spokane WA. area
Posts: 3,051
Points: 142,060
Thanks: 1,507
Thanked 990 Times in 755 Posts
I believe thats a coolant temp sensor fault code.

Maybe from spraying the engine it cooled the sensor too quickly or got water on the contacts.

Make sure your coolant temp reads normal values on your scangauge first, if all ok, then...

Clear the fault code, and if comes back on again later, then check or clean the connector wire-contacts on the coolant temp sensor, or you may possibly need to replace the sensor if it's malfunctioning.

Harry

Jan 03' built 6.0/F250cc4wd trqsft/SCT-tuned by KEM-Performance/Garrett Powermax vg-turbo/blue spring mod/gauges=egt+boost+fuel+SG2/exhaust/airaid intake/DR 4.5 lift/dual bilsteins/315's/greasable ball joints/powerstop/smittybuilt/kc lights/high idle mod/roll-n-lock/Mobil Delvac1 ESP 5W40 with (Archoil AR9100 in the oil) and (AR6200 in the fuel)
harry6.0 is offline  
The Following User Says Thank You to harry6.0 For this addition to TDG:
budwagon1274 (03-01-2015)
post #3 of 3 (permalink) Old 03-01-2015, 08:02 PM Thread Starter
Junior Member
Threadstarter
 
budwagon1274's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: ocala fl
Posts: 61
Points: 32,195
Thanks: 25
Thanked 11 Times in 7 Posts
that's what it was temps are fine kept clearing code but it came back I unhooked the batts for a bit and its gone now not throwing any codes now I think is the connections were wet messing with it but all is good now
budwagon1274 is offline  
The Following User Says Thank You to budwagon1274 For this addition to TDG:
Weld engineer (03-02-2015)
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P0118 taco_style 2003-2007 6.0L Power Stroke 2 10-02-2007 12:07 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome