No start question - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by Salty Ducks, this thread has received 3 replies and been viewed 499 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 07-07-2009, 04:41 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 6
Points: 590
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
No start question

Seems like some knowledgable folks on here, so thought I would ask for some advice on a no start issue with my truck. First off, I have a 2006 6.0L with 45K. I bought the truck used with about 38K on it.

I have had a no start when hot condition with this truck 3 times. Let it cool off for a couple hours and she fires right up. The dealer has had the truck and replaced the ICP sensor. Since then I have had the no start again - so that wasn't the fix. It also seems like it has a very long crank when warm, but fine when cold. All the research I have done points to a leak in the HPOP. I have explained this to the dealer, unfortunately we haven't been able to get the truck to exhibit the no start condition at the dealer recently. They claim that they can't touch the truck until they get it to mess up. So the more I think about it, the more I think the truck has to really be hot for a no-start to occur. Idling and just driving around at 35mph isn't going to do it. This dealership is in a small town though, so I can't drive the truck at 65mph and pull right in the dealer and try to restart it. Does anyone on here know just how much high idle it will take to raise the oil temp enough to possibly cause a no-start?

This is frustrating and unacceptable to me. I've got to get this fixed or it's going to leave me again.

Thanks for the help.
Salty Ducks is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 07-07-2009, 05:00 PM Thread Starter
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 6
Points: 590
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sorry folks - wrong forum.
Salty Ducks is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 07-08-2009, 02:15 AM
Haulin' Hay
 
NCfarmboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: North Carolina
Posts: 565
Points: 44,852
Thanks: 88
Thanked 27 Times in 25 Posts
Sounds like a HPOP to me as well. I'm sure others will be able to chime in.
NCfarmboy is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 07-08-2009, 02:39 AM
I Wanna Go Fast!
 
brentos's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Glasford illinois
Posts: 4,006
Points: 18,774
Thanks: 103
Thanked 329 Times in 307 Posts
deffinately a hpop leak of some sort. Have them check the injection pressure with there scanner and go drive it. my guess it will not make what is desired. and if it does its a small small leak causing the hit and miss issues.

Just another 6leaker Thanks to RCD
http://www.youtube.com/watch?v=tzVhcfZN3jw
brentos is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Start up question? gm1236 5.9L Cummins (2003-2007.5) 4 05-17-2009 06:54 AM
Alarm/Remote Start Question Notorious6.0 General Ford Truck and Excursion 0 12-18-2007 02:43 PM
Cold start question... Wertzy350 2003-2007 6.0L Power Stroke 7 11-11-2007 04:27 AM
cold start question jschall 2003-2007 6.0L Power Stroke 18 01-30-2006 09:29 PM
Wait to Start question jschall 2003-2007 6.0L Power Stroke 3 11-12-2005 04:24 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome