7.3 bad skip - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by Bandit00, this thread has received 2 replies and been viewed 1976 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 10-31-2012, 10:26 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: South carolina
Posts: 6
Points: 1,306
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
7.3 bad skip

Engine only firing on right head. Left head is dead you can hold manifold. It's in a 12/95 e-350. Does this engine have injector modules?
Bandit00 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 10-31-2012, 10:59 PM
Member
 
bpogue's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Missouri
Posts: 391
Points: 56,900
Thanks: 124
Thanked 28 Times in 27 Posts
Garage
It could be an IDM problem. The most common problem with these is the wiring harness between the IDM and the injectors. It is called the UVC wiring (under valve cover). The wiring connector is a three piece connector, with the middle portion being part of the valve cover gasket. The inner connector tends to come apart. Ford makes a wedge kit to keep this from happening. Start by wiggling the connector while running. Sometimes you can get to work some this way. If so, then you know what you need to do.

1996 Int 4700, 175hp DT466, 5 speed, 2x rear end, service body

2001 F350 SRW flatbed, 4x4, crew cab

1978 International F2275 Dump Truck

1996 NH LX665, steel tracks on foam filled tires

2005 Tackeuchi TB145

2003 Takeuchi TL150

Case 850B Highlight, 4 way bucket
bpogue is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 11-01-2012, 12:51 AM
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Location: Waukesha, WI
Posts: 22
Points: 19,062
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
There's an upgrade "bailing wire clip" style UVCH that is recommended if not already replaced, 4 required:
(Ford) F4TZ-9D930-K (94-97)
(International) 1815923C92 (94-97)

I would find it surprising if BOTH harnesses are cooked though, perhaps it is the IDM.

EDIT: another new thread on the same subject here:
https://www.thedieselgarage.com/forum...d.php?t=116611

'94.5, 5spd, 202k miles, Baby Swamps & Swamps tunes, Swamps IDM, Adrenaline HPOP & late IPR, IH Waterpump, S&B AF, 3" DP & 4" Magnaflow exhaust, gutted EBPV, Beans fuel, 6.0L Intercooler & Banks pipes, CCV Mod, ZF5 S547 & SB OFE, 3.55's & Truetrac diff, rear discs, Bilstiens, Redhead SB & Borgeson intermediate, A proud Texan 2WD XL

Last edited by preith; 11-01-2012 at 12:56 AM.
preith is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3406C skip OldHoods#1 Medium and Heavy Duty 8 02-06-2011 06:31 PM
Skip in engine under load! bluesmanmike5 Medium and Heavy Duty 8 08-26-2010 05:07 PM
'00 cold skip johndear720 1994-2003 7.3L Power Stroke 9 02-04-2009 05:14 AM
skip/idle funny powerstrokin94 1994-2003 7.3L Power Stroke 3 11-27-2007 03:21 PM
Cold skip help imported_johndear720 1994-2003 7.3L Power Stroke 3 10-21-2007 05:24 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome