99 7.3 random no start - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by acegreaser, this thread has received 3 replies and been viewed 1315 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 12-29-2014, 12:14 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 172
Points: 74,712
Thanks: 6
Thanked 12 Times in 10 Posts
99 7.3 random no start

Thought it was cold start related at first.new glow plugs,no codes,power out to glow plugs.crank no smoke,icp is 2000.buzzed injectors all good,after cranking a couple times white smoke appears than starts.had a snap on modis hooked up and volt meter on GPR everything looks ok.when you hammer the throttle no response sometimes just idles,but the scan tool shows the tps voltage change and micro switch change from on to off idle.but if you accelerate normal it works fine.shut the truck off it might start right back up or no start no smoke.no codes present.it sometimes hiccups going down the road or just goes to idle but no codes thrown
acegreaser is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 12-30-2014, 02:34 AM
Member
 
Golddigger's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Utah
Posts: 282
Points: 41,329
Thanks: 18
Thanked 27 Times in 26 Posts
Garage
Have you checked the plugs for the valve covers?

2002 F-350 CC, Shortbed, 4X4, rebuilt 7.3, EBV brake, 4" dual exhaust, B&D compressor wheel, head studs, Gear head performance 6 pos, Banks Big Head, built 4R100 w/triple disc torque conv, Shift kit, 204K, B&W Hitch and 5th wheel companion, Superlift Air Bags, 35 x 12.50 x 17 BFG KM2:

The veiws expressed are purely opinion. I in no way take responsibility for any actions or damage as a result of trying this at home.

Local 3 OPERATORS UNION

2005 Chevy 7500 C-7/Allison, Service box off of my '93 Int

Golddigger is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 12-31-2014, 01:27 AM Thread Starter
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 172
Points: 74,712
Thanks: 6
Thanked 12 Times in 10 Posts
Yes
acegreaser is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 12-31-2014, 01:31 AM
Member
 
Golddigger's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Utah
Posts: 282
Points: 41,329
Thanks: 18
Thanked 27 Times in 26 Posts
Garage
Cam sensor? I did have an '02 that the tps went bad and was showing change even though it was the problem.

2002 F-350 CC, Shortbed, 4X4, rebuilt 7.3, EBV brake, 4" dual exhaust, B&D compressor wheel, head studs, Gear head performance 6 pos, Banks Big Head, built 4R100 w/triple disc torque conv, Shift kit, 204K, B&W Hitch and 5th wheel companion, Superlift Air Bags, 35 x 12.50 x 17 BFG KM2:

The veiws expressed are purely opinion. I in no way take responsibility for any actions or damage as a result of trying this at home.

Local 3 OPERATORS UNION

2005 Chevy 7500 C-7/Allison, Service box off of my '93 Int

Golddigger is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
random parts AmarilloSD Ford Parts 0 02-21-2011 02:04 AM
random shuddering ford7.3sd 1994-2003 7.3L Power Stroke 1 04-01-2008 03:36 AM
Random No Start Possibly Maybe Solved! aldo_45030 1994-2003 7.3L Power Stroke 2 07-05-2007 12:18 AM
random question imported_duck 5.9L Cummins (1998.5-2002) 4 02-26-2007 08:22 PM
Random Access doublereeder Introductions 10 02-15-2007 01:12 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome