check engine light....on then off? - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by imported_ryan, this thread has received 4 replies and been viewed 979 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 08-24-2007, 12:12 AM Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 204
Points: 2,515
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
check engine light....on then off?

The check engine light has been coming on in my truck while under hard throttle. It is not at wot, but just rolling on the throttle, the check engine light will come on. By the time I get home, the light goes out. I put a code reader on my truck and it had no trouble or pending codes. Last night, I was merging onto a parkway, and I just rolled the throttle up to speed, and it came on for about 10 minutes. My EGTs were only at like 900. What could this be?

Thanks
imported_ryan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 08-24-2007, 12:30 AM
Senior Member
 
CSIPSD's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Bend OR
Posts: 6,337
Points: 55,420
Thanks: 19
Thanked 78 Times in 70 Posts
What setting on the chip? I would guess ICP but I could not say for sure. Could be a bad UVC too... I have the passanger side that is giving me fits but I am not changing it until I swap the injectors out again...

01 F-250 SC PSD,210k,16 Isspro Gauges, AFE-2,CCV Mod,IAH delete,map reg,Modded H2e, 6.0 IC, GTS Hybrid injectors, Studs, 910 Valve springs, Forged rods Water injection,Swamps tuned, MBRP 4" dual's, Aero, 6" tip's, 100 axl tank, 4" Revtek lift, 37-14.50-17 TOYO MT's 469hp and 1068tq...

Best Auto Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
CSIPSD is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 08-24-2007, 01:27 AM Thread Starter
Threadstarter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 204
Points: 2,515
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by CSIPSD
What setting on the chip? I would guess ICP but I could not say for sure. Could be a bad UVC too... I have the passanger side that is giving me fits but I am not changing it until I swap the injectors out again...
Last night, the chip was on the 80 econ setting. My truck did it on the 120 race setting a week or two ago.
imported_ryan is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 08-24-2007, 02:59 AM
4cstr
Guest
 
Posts: n/a
Points: 0 [Check]
I would agree with Joe. Its most likely your hpop not keeping up and setting an ICP error. After a certain amount of time...it goes away.
post #5 of 5 (permalink) Old 08-25-2007, 02:54 PM
6.0 powered
 
Join Date: Dec 2008
Location: Trempealeau WI
Posts: 160
Points: 1,730
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 1 Post
i agree with the guys but the code should still be stored even with the SES light off
Dave is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome