Weird Gauge Problem - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by worm drowner, this thread has received 3 replies and been viewed 531 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 10-28-2007, 09:58 PM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 293
Points: 1,733
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Weird Gauge Problem

The Oil Pressure & Charging system gauges suddenly quit working today. However, the Temperature and Fuel gauges work fine. The Pyrometer & Tranny temp gauges also quit (they're tapped into fuses #10 & #17). I have lights to the dash and my warning chimes work find as do the wipers. As both gauges went at once and the serpentine is fine, I believe it's an electrical problem and not low oil and and bad alternator.

Any ideas as to where to look? Wouldn't a bum fuse cause all the gauges to quit and not just the upper two?
worm drowner is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 10-29-2007, 01:43 AM Thread Starter
Threadstarter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 293
Points: 1,733
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Hmmm....by the schematic and description in the manual, it shouldn't have been a blown fuse but it was #17. I run a tap off that fuse for the pillar gauges. I had a hard time getting a replacement to work. Took 3 fuses for one to work.
worm drowner is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 10-29-2007, 07:35 PM
Supporting Vendor
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,339
Points: 33,399
Thanks: 12
Thanked 36 Times in 32 Posts
So are they working now? Were the replacement fuses blowing as well?

Thanks,
Michael Pliska

ISSPRO Engineering Manager

1995 F350 PSD Crew Cab Dually, 271k miles
10 ISSPRO Prototype Performax™ gauges in Pillar & Overhead pods & sitting on dash, Tymar Intake, Gutted EBPV, Tymar 3x4" downpipe, Tymar 5" exhaust, Cat's hiding in the shed, Baby Swamps, Swamps tunes, Tricumulator springs and Accumulator Valve, Tru-Cool 4590 Trans Cooler, Lock-Right Locker
1998 S&S 9.5' slide-in camper
32' enclosed tag trailer with 2 drag cars (73 Vega Super-Gas & 74 Vega ET Super-Pro)
1992 GMC Typhoon, 1973 Chevy Blazer with Pontiac 400, 1973 Trans-Am 455
2000 VW Jetta TDI - Kerma tune, Der Chimera Stage II Clutch
NRA member and certified firearms instructor, GOA Life member, IDPA member
Michael is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 10-29-2007, 09:34 PM Thread Starter
Threadstarter
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 293
Points: 1,733
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Naw, I just couldn't get one to make a good connection. Don't know why it took 3 to find one that worked. Knock on wood, things seem ok now.
worm drowner is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome