Problem with DP tuner - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by cgp182, this thread has received 5 replies and been viewed 1413 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 10-20-2009, 11:37 PM Thread Starter
Member
 
cgp182's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: st. albans, vermont
Posts: 47
Points: 16,417
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via AIM to cgp182
Problem with DP tuner

had a dp tuner in my 03 7.3 for about a year now and last friday went to store for breakfast before work shut truck off and came outta store and went to start and truck would turn over but not start. looked at tuner swith and when i'd turn key on a little dot would blink on it but nothing else. so i checked the plug into the switch made sure it was conected and where chip connected to computer but than pulled the computer outta the truck in about 20 degree temp in the dark and pulled chip out put it back in and truck fired right up. anyone have this happen to them? easy fix? right now my trucks back running on an edge programmer but what a downgrade that is.

Ridin Dirty #33

03 F-250, ex-cab longbed, 7.3 auto, DIY intake, 4" turbo back 5" y-pipe 6" stacks, DP tuner, clear corners, chrome bug deflecter, brushguard, recon 3rd brake light, 5% tint all the way around, 285/75/16 BFG all terrains
cgp182 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 10-21-2009, 02:37 AM
Senior Member
 
plainredtruck's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Hickory Tavern, SC
Posts: 4,090
Points: 30,059
Thanks: 275
Thanked 444 Times in 285 Posts
Images: 11
Have you contacted them directly?

Have you attempted to re-install the chip to make certain it is the problem?

prt

'99 F250 X-cab 2wd

powered by DP-Tuner

My Photography addiction


Mafia # 27






plainredtruck is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 10-21-2009, 04:43 AM
member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,787
Points: 28,294
Thanks: 146
Thanked 269 Times in 219 Posts
Images: 19
Definitely call Mr. Jody.. As stated above have you reinstalled it and tried it again in the day light?? It sounds like it was accidently bumped to no start.. Which the Switcher can unlock that.. Don't get down yet...
[email protected] - Jody
or 828-221-0076
CrawfishPSD is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 10-21-2009, 01:57 PM
Supporting Vendor
 
SeeYa's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Georgia
Posts: 2,154
Points: 50,539
Thanks: 131
Thanked 76 Times in 39 Posts
Images: 1
Quote:
Originally Posted by cgp182 View Post
had a dp tuner in my 03 7.3 for about a year now and last friday went to store for breakfast before work shut truck off and came outta store and went to start and truck would turn over but not start. looked at tuner swith and when i'd turn key on a little dot would blink on it but nothing else. so i checked the plug into the switch made sure it was conected and where chip connected to computer but than pulled the computer outta the truck in about 20 degree temp in the dark and pulled chip out put it back in and truck fired right up. anyone have this happen to them? easy fix? right now my trucks back running on an edge programmer but what a downgrade that is.
It's in pos. 0. You must have no start in pos. 0

http://www.dp-tuner.com/wordpress/wp...-operation.pdf
SeeYa is offline  
The Following User Says Thank You to SeeYa For this addition to TDG:
cgp182 (10-21-2009)
post #5 of 6 (permalink) Old 10-21-2009, 10:34 PM Thread Starter
Member
Threadstarter
 
cgp182's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: st. albans, vermont
Posts: 47
Points: 16,417
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via AIM to cgp182
ok thanks i'll try puttin it back in when i have a chance. is it normal for the chip to jump positions on its own? cause i know there was no way i could have gotten it to position 0 by just shutting the truck off. have also noticed startin the truck the chip will end up in different positions occasionaly i leave it in 4 and start the truck and it'll be in 1 or 2. don't worry i wasn't getting down only for the fact i couldn't use the dp. the highest edge setting is just like the 80 economy lol

Ridin Dirty #33

03 F-250, ex-cab longbed, 7.3 auto, DIY intake, 4" turbo back 5" y-pipe 6" stacks, DP tuner, clear corners, chrome bug deflecter, brushguard, recon 3rd brake light, 5% tint all the way around, 285/75/16 BFG all terrains
cgp182 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 10-21-2009, 10:45 PM
Supporting Vendor
 
SeeYa's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Georgia
Posts: 2,154
Points: 50,539
Thanks: 131
Thanked 76 Times in 39 Posts
Images: 1
Quote:
Originally Posted by cgp182 View Post
ok thanks i'll try puttin it back in when i have a chance. is it normal for the chip to jump positions on its own? cause i know there was no way i could have gotten it to position 0 by just shutting the truck off. have also noticed startin the truck the chip will end up in different positions occasionaly i leave it in 4 and start the truck and it'll be in 1 or 2. don't worry i wasn't getting down only for the fact i couldn't use the dp. the highest edge setting is just like the 80 economy lol
By design our chips can't do that. We had one guy who mounted his switch to the right of the steering weel on the dash.(like our instructions) He had a huge key ring full of keys. On a bumpy road it made the keys swing and keep bumping the switch buttons. You can also put in Pos. 0 by unplugging the cable at the back of the switch. Double check the cable connection at the back of the switch. If it seems loose, I'll send you another one.

Last edited by SeeYa; 10-21-2009 at 10:49 PM.
SeeYa is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SCT tuner problem? Rutcutter 2008-2010 6.4L Engine Tuner Forum 11 02-10-2009 01:38 PM
what caused tuner problem lilpooh 2003-2007 6.0 Tuner Forum 10 03-24-2008 07:00 PM
SCT tuner problem redneckpimpin85 2003-2007 6.0L Power Stroke 1 03-11-2008 10:26 AM
strategy problem on tuner? 03powerstroke6.0 2003-2007 6.0L Power Stroke 11 01-06-2006 02:15 PM
Help Hurry: Sct Tuner Problem BlackSuperStroker33 2003-2007 6.0L Power Stroke 13 09-02-2005 06:13 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome