No boost! Need some advice! - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by iwannagofast, this thread has received 3 replies and been viewed 904 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 04-15-2008, 02:12 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 307
Points: 5,788
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
No boost! Need some advice!

It all started on the way down to smokin 2008 I noticed that my mpg had dropped alot but I never thought anything of it. Then put it on the dyno sat. and only made 324 and 688 @ 20 something psi. David said that it could be the wastegate stuck or intercooler boot busted. Is there any other reasons for this?

Also the problem got worse, I ran 3 times on the drag strip the same day/night and my times increased by around a second with each pass. I went to work this a.m. hooked up the trailer with the zero turns on it and now it wont pull past any more than 15psi. any suggestions?

I ordered 3ft of high pressure, high temp hose today to make the new boots. What else should I check?

99 2500 dodge cummins, HTS auto trans, quadzilla/edge ez, edge stage 2 nozzles, HX40,special X pump, big line kit, custom dual filter intake, custom exhaust, holley blue, adjustable boost elbow, new intercooler boots, t/c lock up switch, suncoast t/c, leveling kit, new 285 bfg's, all the gauges. New TPS


SINGLES CLUB MEMBER #44
iwannagofast is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 04-15-2008, 05:26 AM
Senior Member
 
sstockton's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3,514
Points: 69,066
Thanks: 3
Thanked 64 Times in 60 Posts
That sounds like a boost leak to me. Spray some hair spray in the boots when you go to put them back on, it helps them hold better.
Sean

2000 2500 reg. cab 4x4 auto 577hp
09 6.7L QC LB stick, 4x4.

TOTAL PERFORMANCE DIESEL 707-545-FUEL (3835)
www.totalperformancediesel.com
sstockton is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 04-20-2008, 10:26 PM
2nd Gen Guru
 
Mopar1973Man's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: New Meadows, Idaho
Posts: 2,641
Points: 54,782
Thanks: 9
Thanked 140 Times in 131 Posts
Garage
Send a message via Yahoo to Mopar1973Man
Check it see if you cracked your intercooler by chance too...

You might have to make a test boot for the turbo and pressurize the system to 30 PSI and see if there is any kind of leaks... Soap it down good and look for bubbles... This is the best way to check for leaks...

Michael Nelson - 2002 Dodge Cummins & 1996 Dodge Ram 5.9L Gasser
116K Miles On My VP44 - 4 Years of 2 Cycle Oil Diet! - Mixed at 128:1 Ratio - 25.3 MPG maxed out!
Mopar1973Man is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 05-02-2008, 06:24 AM
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 86
Points: 2,106
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
like mopar man said check the intercooler, check the gasket on the intake manifold, and check your boost line from your wastegate
Got Diesel?i do is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome