rough running when warm - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by eyecutter, this thread has received 4 replies and been viewed 2901 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 06-14-2011, 07:43 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 13
Points: 19,737
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Garage
rough running when warm

Need your help again guy's. Have a 7.3 non-turbo in an '88 f250. Couple day's ago I was driving at low speed and the engine seemed to just 'power down', not really just quit running so much as felt the engine fall off and then shut down. Caught a whiff of an awful smell moments before this happened. Popped the hood, and the second injector from the front, driver's side was covered in fuel. Replaced the o-rings in the return tree and hose between it and front injector. The hose I bought seems to be larger in diameter than the one I replaced, but I can't seem to get the same size to fit.

Now, engine starts and runs really good, until I get down the road with it. Then begins to run really rough. Powers up and down while driving, bucking and kicking while idling.

Thanks for any help
eyecutter is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 07-04-2011, 11:47 PM
Junior Member
 
MT KingRanch's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 51
Points: 23,333
Thanks: 20
Thanked 13 Times in 9 Posts
Having bout the same problems!!

'04.5 F-350 Super Duty King Ranch-BulletProof Diesel EGR Delete/ Remote Oil Cooler w/ thermostat regulated return,By-Pass filter, BPD Scan Gauge II, DieselSite Coolant Filter,4" FlowMaster Exhaust/5" Downpipe, AEM HD Intake,Boost/Fuel PSI/EGT Gauges, Lund Fiberglass Running Boards,Fender Flares and Visor,Front end leveling kit, Toyo Open Country 275-70R-18's, ArchOil 9100 & 6200.
Atlas40 Tuned FICM.
MT KingRanch is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 07-13-2011, 01:01 PM Thread Starter
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: May 2010
Posts: 13
Points: 19,737
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Garage
Don't know if this helps you, but we replace the fan clutch. Also found that someone has left one of the copper washers in the head when changing out an injector and I still haven't been able to remove it. I now have a dead miss but not cutting out on me anymore. I've got the washers stacked in the head and over torqued till I can make time to remove it.
eyecutter is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 07-17-2011, 10:16 PM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Washington, DC
Posts: 6
Points: 15,582
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Garage
Send a message via AIM to Dr_Diesel
Sounds like you need to buy a return line kit and replace all the "O" rings, hoses and fittings. I bought one for my up coming project on e-bay for $24.00 last week they can cost anywhere from $22.00 to $80.00 depending on where you buy it
Dr_Diesel is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 08-04-2011, 01:56 AM Thread Starter
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: May 2010
Posts: 13
Points: 19,737
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Garage
thanks but already replaced lines and 0-rings. thats a good price for the kit though. think i gave around 50 from auto zone. had truck running sweet 3 days ago. had a copper washer seized in cylinder head at injector port. finally got it out. truck ran awesome about a day and a half. now missing again. hotter it gets the worse it runs. had a cracked fuel line causing that same prob last week. had it soldered. got a feeling (or i'm hoping) replacing the line will fix it.
eyecutter is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
02 powerstroke idle and running rough when warm chad d 1994-2003 7.3L Power Stroke 4 05-18-2011 02:27 AM
rough idle after warm up harleystroker 2003-2007 6.0L Power Stroke 11 10-31-2010 07:31 AM
Running warm dieselboy740 7.3L and 6.9 IDI (Pre 1994) 18 10-29-2010 02:25 AM
6.0 running rough 06Harley350 2003-2007 6.0L Power Stroke 20 09-30-2009 03:54 PM
Runs rough when warm 04 MT 2003-2007 6.0L Power Stroke 5 11-27-2007 06:15 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome