New Tuner - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by Nolafishr, this thread has received 2 replies and been viewed 2256 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 02-04-2008, 10:25 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 362
Points: 24,636
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 6 Posts
New Tuner

I need some help with my tuner, I am having trouble loading it on my truck, when I first hooked it up to the truck it scanned and read the truck computer and copied the codes from it and VIN#, I did not remove the fuses from the under hood panel and think that is my problem now. When I hook it up to the truck it says it is checking the stored VIN# against the Truck VIN# and it seems to take forever to do this, even when I try to run the diagnostics on it to check and clear codes it seems to take forever. I read the manual and found 3 fuses that I believe are the ones, 2 for the Engine ECM and 1 for Audio/Radio, I would like to know if these are the correct fuses to pull or am I missing some and is there a way to clear the tuner back to factory settings when I got it to start over, I appreciate and info and help on this as this is my first time setting up and loading a tuner on my Truck, it did not load any settings on the Truck and the truck is still at stock factory settings. :shrug:

I have the PPE Tuner for the LMM 225/440 for all settings
Nolafishr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 04-08-2008, 01:29 AM
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 16
Points: 7,600
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
What year truck is it? you might want to try removing the radio, info, ecm batt., and ecm ign. fuses.. if it is the new body style (lmm) you shouldnt have to remove any fuses... you can return the truck to stock through the diagnostic options from the main menu... if still nothing call 714)985-4825 ask for Robert
PPE-DieselRob is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 04-08-2008, 12:49 PM
Senior Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,939
Points: 47,898
Thanks: 27
Thanked 60 Times in 44 Posts
I found with my truck (03) that all I have to do is shut the radio and HVAC off first. I also try not to open the doors or disturb the electrics in any way while I'm loading a tune. I am not sure if that would help you.
TheBac is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome