Fuel Injection Control Module ?????? - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by brucemxz, this thread has received 6 replies and been viewed 623 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 12-18-2007, 11:49 AM Thread Starter
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 7
Points: 219
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Fuel Injection Control Module ??????

Wondering if anyone has had a problem with one of these , not running on all cylinders , did some test show that one injector isn't firing . anyone have this problem. had injectors replaced allready.
brucemxz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 12-24-2007, 04:59 AM
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 10
Points: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
If carried to the service dealer, they hook and test that up first, to make sure that the injector pops off at the right time, then they check each one. Also, for the home guy, a pyrometer (digital point and shoot) can take the temp of each cylindar, cooler cylindar whould indicate a possible no fire.
6.6powerjunky is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 12-24-2007, 03:11 PM Thread Starter
Threadstarter
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 7
Points: 219
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
chevy dealer is taking truck apart noow think it might be a loose wire on injector, cannot find anything else wrong ?????
brucemxz is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 12-27-2007, 05:25 AM
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 12
Points: 222
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
i had a friend who had a injector module go out!
Redneck8505 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 12-27-2007, 10:48 AM
Senior Member
 
Join Date: May 2005
Posts: 3,939
Points: 47,889
Thanks: 27
Thanked 60 Times in 44 Posts
Is it the #2 or #7 injector not firing? If so, its in the injector wiring to those cylinders. The connectors dont make proper contact. Something to do with too much tension on the harness. There is a retrofit kit from GM that addresses this issue.
TheBac is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 12-27-2007, 02:04 PM Thread Starter
Threadstarter
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 7
Points: 219
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
just got word from the dealer they found a broken electrical wire off the injector, the terminal post broke ,1100.00 to install new injector, injectors were replaced 75000 miles ago. :
brucemxz is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 12-27-2007, 11:12 PM
Senior Member
 
McDiesel's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: the streets
Posts: 1,288
Points: 39,411
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
stock exhaust

is the a cat on the stock exhuast
McDiesel is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome