Starting Issues!!! - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by James808, this thread has received 3 replies and been viewed 1230 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 05-02-2010, 07:18 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Points: 301
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Starting Issues!!!

I have an '03 and it has not been running since Feb. Dealer changed glow plug, fuel assembly lines, cleaned injectors and changed the injector pump. After big bucks, it still doesn't run. Any suggestions???
James808 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 05-03-2010, 02:29 AM
Pardue the Traveler
 
New 0mega's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Forestburg Alberta Canada
Posts: 4,023
Points: 51,411
Thanks: 101
Thanked 253 Times in 238 Posts
Garage
Send a message via Yahoo to New 0mega
What were the original symptoms that led to the truck being in its current state?

Smoke!!! Smoke!!!! Are you Smoking yet?
2007.5 Sierra 2500HD SLE 6.6L Duramax Extended Cab Long Box Z71 Fass 150/95, Rare Parts G2 hd tie rods, EFi Live, DSP5 a tune from Duramaxtuner.com, MBRP 4" Downpipe back, Edge CTS Insight, Cognito Idler/Pitman Arm Braces, PPE Deep Transmission pan, deep pan filter, Transgo Jr kit
Canadian Club member #2 https://www.thedieselgarage.com/forum...light=Canadian
Singles Club member #250
https://thedieselgarage.com/forums/image.php?type=sigpic&userid=23125&dateline=124580  0528
For those whom are looking at a Duramax check this thread out.https://www.thedieselgarage.com/forum...ad.php?t=92868
New 0mega is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 05-03-2010, 02:52 AM Thread Starter
Junior Member
Threadstarter
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Points: 301
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
The orginal problem was contaminated fuel. The dealer changed everything and claimed to have it running. I picked it up drove 25 miles parked it and it wouldn't start it again. Took it back to the dealer and then they claimed the codes led to the injector pump. Changed the pump and the supply hose because the hose had a leak. The last code that was pulled EGR.
James808 is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 05-14-2010, 04:21 AM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 30
Points: 20,610
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
very inportant check the feul presure if an lb7 doesnt produce atleast 1500psi the bosh fuelinjection will not operate.i installed an engine that sat for 9 years and i couldnt get it to fire cranked over like a million bucks but wouldnt fire,i had 2 stuck injectors,pull the glow plugs and pull the fuses for the injectors so they dont spray also pull glow plug fuse or disconect the hot lead to the glow plug controler,crank the truck over the holes that you get spray out of are the 1s that are stuck,mine were the back 2 on each side,had to clean off both sides and replace the 2 injectors and it fired rite up also go to UNCOMMONDIESL on you tube and he has a video,he had a high volume pump and a duel fueler and still couldnt make over 800 psi to his injectors untill he replaced 2 of them. good luck bud hope this helps
blk smoke lb7 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starting issues. AGAIN weareweird69 1994-2003 7.3L Power Stroke 9 03-31-2009 05:19 AM
Starting issues??? crazyrc Duramax 2001-2004 (LB7) 4 03-25-2008 11:04 AM
starting issues NCR Duramax 2004.5-2005(LLY) 7 07-06-2007 04:02 PM
Obs Starting Issues? strokedout_07 1994-2003 7.3L Power Stroke 6 03-11-2007 06:10 PM
Starting issues Dan 85 6.9 7.3L and 6.9 IDI (Pre 1994) 2 02-13-2007 03:24 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome