A/C stops working - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by sexytrkr, this thread has received 9 replies and been viewed 4101 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 (permalink) Old 05-25-2009, 10:02 PM Thread Starter
truckn'
 
sexytrkr's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: austin,tx
Posts: 1,720
Points: 71,779
Thanks: 76
Thanked 104 Times in 88 Posts
Garage
Send a message via AIM to sexytrkr
Angry A/C stops working

A/C stops running when it rains or the radiator gets wet...any ideas?

2014 T800W 600hpISX15 18spd yanking a 2003 XL specialized 110HD with the cheater neck.

93 peterbilt 379ex hood. 3046B 18spd (in time out, broken crankshaft)

Lonestar Diesel club #9



sexytrkr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 05-25-2009, 10:24 PM
Mafia member #105
 
ripmf666's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Kansas City Mo
Posts: 2,262
Points: 103,440
Thanks: 135
Thanked 153 Times in 131 Posts
Send a message via AIM to ripmf666 Send a message via Yahoo to ripmf666
Go under the hood and check all the wires to the ac.If needed I will look up the Gm specs to help you in a few and post those.also post the vin in the vin check area and I will check to see if it has ever been repaired before.

Devil Girl 2006 2500HD LBZ Ex-Cab 4x4

EFI Live tuned by IdahoRob,MPI twins installed by BigDipper,PPE lift pump, BigDipper 30% injectors, BigDipper Trans Precion ML converter.PPE Twin Cp3's.

Alot Of thanks To Kat & Pat at duramax diesels, Joe & Dan at PPE,George aka BigDipper
RIP LBZ 6/1/[email protected]:44pm she was strong

She's Alive again

Born on July 27, 2008, 11:59:02 PM

http://www.dieselbuilder.com/Media/P...adoBuild_2.pdf
ripmf666 is offline  
The Following User Says Thank You to ripmf666 For this addition to TDG:
sexytrkr (05-25-2009)
post #3 of 10 (permalink) Old 05-25-2009, 10:49 PM Thread Starter
truckn'
Threadstarter
 
sexytrkr's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: austin,tx
Posts: 1,720
Points: 71,779
Thanks: 76
Thanked 104 Times in 88 Posts
Garage
Send a message via AIM to sexytrkr
VIN Posted....

2014 T800W 600hpISX15 18spd yanking a 2003 XL specialized 110HD with the cheater neck.

93 peterbilt 379ex hood. 3046B 18spd (in time out, broken crankshaft)

Lonestar Diesel club #9



sexytrkr is offline  
post #4 of 10 (permalink) Old 05-27-2009, 02:30 AM Thread Starter
truckn'
Threadstarter
 
sexytrkr's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: austin,tx
Posts: 1,720
Points: 71,779
Thanks: 76
Thanked 104 Times in 88 Posts
Garage
Send a message via AIM to sexytrkr
UPDATE

ok, so checked all the connections and everything looks good...drove around today in 55 degree weather and the AC worked fine (snowflake symbol stays lit). Im thinking its a computer problem...I unhooked the batteries for about 30 minutes to reset the computers..Is there someway to reprogram the computer all together?

I havnt heard of this being a common problem and the fact that there arnt alot of people replying kinda reinforces that.

2014 T800W 600hpISX15 18spd yanking a 2003 XL specialized 110HD with the cheater neck.

93 peterbilt 379ex hood. 3046B 18spd (in time out, broken crankshaft)

Lonestar Diesel club #9



sexytrkr is offline  
post #5 of 10 (permalink) Old 05-27-2009, 08:30 PM
'Ol Builder guy
 
Duke's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 7,051
Points: 124,568
Thanks: 340
Thanked 99 Times in 73 Posts
Quote:
Originally Posted by sexytrkr View Post
ok, so checked all the connections and everything looks good...drove around today in 55 degree weather and the AC worked fine (snowflake symbol stays lit). Im thinking its a computer problem...I unhooked the batteries for about 30 minutes to reset the computers..Is there someway to reprogram the computer all together?

I havnt heard of this being a common problem and the fact that there arnt alot of people replying kinda reinforces that.

That makes me take pause a moment. My "snowflake" will blink, then go out if I try to run AC with recirculation in certain HVAC positions.

I wonder if this is your problem, too?
Duke is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 05-28-2009, 02:16 AM Thread Starter
truckn'
Threadstarter
 
sexytrkr's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: austin,tx
Posts: 1,720
Points: 71,779
Thanks: 76
Thanked 104 Times in 88 Posts
Garage
Send a message via AIM to sexytrkr
when it acts up, i have it shut off, then push "AUTO" which should turn my snowflake(ac) on...but it doesnt. if i push the AC button manually then the snowflake flashes and then goes out and i dont get any AC...when it works correctly, the ac works in all positions.

but for the past 2 days its been working fine. rain, 50degree weather, etc etc..frusterating

2014 T800W 600hpISX15 18spd yanking a 2003 XL specialized 110HD with the cheater neck.

93 peterbilt 379ex hood. 3046B 18spd (in time out, broken crankshaft)

Lonestar Diesel club #9




Last edited by sexytrkr; 05-28-2009 at 02:19 AM.
sexytrkr is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 06-03-2009, 11:40 AM Thread Starter
truckn'
Threadstarter
 
sexytrkr's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: austin,tx
Posts: 1,720
Points: 71,779
Thanks: 76
Thanked 104 Times in 88 Posts
Garage
Send a message via AIM to sexytrkr
Still have this problem guys. its getting frusterating, it only does it when it rains for awhile...then once the rain stops and i drive for 30 min or so it starts working fine again on its own.

I thought about taking it to the dealership, but theyre going to throw parts at it and charge me to do it.

2014 T800W 600hpISX15 18spd yanking a 2003 XL specialized 110HD with the cheater neck.

93 peterbilt 379ex hood. 3046B 18spd (in time out, broken crankshaft)

Lonestar Diesel club #9



sexytrkr is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 06-16-2009, 08:39 AM
Junior Member
 
DmaxJake's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Palmyra, Pa
Posts: 49
Points: 3,209
Thanks: 2
Thanked 4 Times in 4 Posts


Garage
Send a message via AIM to DmaxJake
Possibly the compressor clutch to pulley clearance is out just enough that its good when it's dry but when wet it slips. Pretty far fetched but just a thought

07 Classic Duramax LBZ
-EFI Live by [email protected],PPE fuel valve shim kit, Banks Gauges, Intercooler, Bully Dog Shift enhancer, Airaid Intake, Diamond Eye 5" straight pipe, [COLOR="Red"][COLOR="Red"]Snow Performance stage II

410hp/767Lb-ft @ fall brawl 2009
DmaxJake is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 08-06-2009, 01:20 PM
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 3
Points: 438
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I am having the same issue on my 2005 3500 Dually 4x4 crew longbed did you ever find a resolution?
DV8OR is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 08-07-2009, 02:51 AM Thread Starter
truckn'
Threadstarter
 
sexytrkr's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: austin,tx
Posts: 1,720
Points: 71,779
Thanks: 76
Thanked 104 Times in 88 Posts
Garage
Send a message via AIM to sexytrkr
PM replied.

I found a connector hanging below the passanger side in front of the tire. I set it in the tray for the air filter housing and havnt had a problem since. any ideas?

2014 T800W 600hpISX15 18spd yanking a 2003 XL specialized 110HD with the cheater neck.

93 peterbilt 379ex hood. 3046B 18spd (in time out, broken crankshaft)

Lonestar Diesel club #9



sexytrkr is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
suspension stops? brentos Sled Pulling 11 05-02-2009 07:51 AM
4wd stops working,IN NE OHIO!!!!! little2000 1994-2003 7.3L Power Stroke 2 01-15-2009 05:19 PM
and bump stops 6L strokin Sled Pulling 5 12-31-2008 02:23 PM
turbo just stops working? SmokingIDI_7.3L 2003-2007 6.0L Power Stroke 10 02-03-2008 11:17 PM
Bump Stops??? NFA Fun General Ford Truck and Excursion 1 10-24-2006 08:54 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome