New Member - Requesting assistance. - Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com
Thread Details Posted by jgc01, this thread has received 1 replies and been viewed 240 times.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 07-01-2019, 01:41 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: Canada
Posts: 2
Points: 260
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
New Member - Requesting assistance.

The speedometer in the 1986 W900 I'm restoring is not working.

The speed sensor measures 282 ohms -> at the speedometer connector.
Is this reading correct?

An orange wire goes from the speedometer head to the six pin connector.
The wire on the mating connector plug has been cut off,,,,,, and I don't see what it connects to.

Any suggestions troubleshooting my speedometer would be greatly appreciated!

Thanks,
Jon
jgc01 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 10-25-2019, 04:18 AM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Nebraska
Posts: 185
Points: 21,227
Thanks: 48
Thanked 67 Times in 55 Posts
There is usually one terminal that is not used on those heads and it would be for a two speed differential. The other 5 are for power, ground, two twisted wires for the sensor and gauge light. 282 ohms sounds like it is in range but a bit on the low side. I'd have to look it up to be sure. Check the sensor gap by screwing it in until it touches then back it out a half turn. If the wiring checks out, replace the sensor. After that it's the head.
techmech is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Diesel Truck Forum - TheDieselGarage.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome