The Diesel Garage banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
127 Posts
Discussion Starter #1
working on a 95 7.3 auto , was running real rough when drove into shop , found 1 bad injector , replaced and resealed the rest , started and ran well , after a while shut off and let set for an hour , extended crank but started , let set overnite , no start , cam sensor new , hpop res low , refilled several times trying to start after each time , no start , fuel pres. 50# , no codes , fuses good , relays good , new batteries and good cranking speed , thanks for any ideas
 

·
Registered
Joined
·
127 Posts
Discussion Starter #2
Filled the res. and let it set overnite and it was still full this am. just cranks over and no smoke.
 

·
TDG Mafia - Booze Runner
Joined
·
3,705 Posts
pull the edge, and try...are you sure the UVC Harness is fully clipped together
 

·
Registered
Joined
·
127 Posts
Discussion Starter #4
This truck has a Powerbreaker chip , all the connections are good at the valve covers , pulled the iICP sensor and turned over there was oil flow , going to get a guage and check pressure next , any other ideas ??
 

·
Mod Friendly Title
Joined
·
2,695 Posts
You getting a wait to start light?
 

·
Registered
Joined
·
127 Posts
Discussion Starter #6
Yes it does
 

·
Registered
Joined
·
127 Posts
Discussion Starter #7
Checked the oil pressure at the head and it would only get to about 400#
 

·
Registered
Joined
·
127 Posts
Discussion Starter #8
Replaced the HPOP , runs good now but has extended crank time , will start rite away after shutting off but let it set for 5 min. and it takes awhile , the fuel pressure runs at 55# when shut off it slowly drops down to 20# , cleaned the screen (was almost plugged) . should the pressure drop like this ??
 
1 - 8 of 8 Posts
Top