The Diesel Garage banner

1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
95 Posts
Discussion Starter #1
Hey,
I purchased a ts performance 6 position chip and it works great except for the 140 setting. Everything works good and has lost of power but when I turn it to 140 and stomp on it, my truck doesn't go anywhere. It doesnt hardly accelerate at all, much less than stock, and it just poors out black smoke. Anyone have any ideas what is causing this?
Thanks,
Jim Dager
 
4

·
Guest
Joined
·
0 Posts
What kind of condition is your tranny in? Might be slipping. What year is your truck? Contact Dennis or Sheila, explain whats happening, and they will most likely have you send the chip back for a reburn to suit your needs.
 

·
Senior Member
Joined
·
6,337 Posts
sounds like you are just overwelming the stock TC! Nothing against fuel 7, but thats what tool out my first stock tranny, less then 5000 miles after I got the truck!!! Just too much HP for the TC
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
I'd say that if you're pouring smoke then it's not the converter/ tranny. If you were slipping it then you'd see a serious jump in RPM and no smoke because there's no load being put on the motor. Probably need a boost fooler of some sort because the TS chip doesn't take care of that aspect. Let me know if I can help you out.
 

·
Senior Member
Joined
·
6,337 Posts
farmboydiesel said:
I'd say that if you're pouring smoke then it's not the converter/ tranny. If you were slipping it then you'd see a serious jump in RPM and no smoke because there's no load being put on the motor. Probably need a boost fooler of some sort because the TS chip doesn't take care of that aspect. Let me know if I can help you out.

Hum no... a boost fooler would do nothing at this point... He's getting the fuel, just no putting it to the ground... I see nothing about a SES light from over boost. Wouldnt have smoke if he was overboosting anyway...

I had tons of smoke and no go with my second tranny when it went... Little if any jump in RPM...
 
4

·
Guest
Joined
·
0 Posts
The tons of smoke is from tons of fuel. With that much fuel you don't need much if any load to make smoke. I have to agree with CSI. I bet if he listens very carefully when he does that, he can hear his TC screaming for mercy, asking what in Gods name it did to deserve that punishment. LOL LOL
 

·
Senior Member
Joined
·
6,337 Posts
Help me... HELP ME...HELP ME!!!:splat LOL
 

·
Senior Member
Joined
·
2,334 Posts
hmm so farmboy... if theres no load it wont make smoke eh? ok u come explain what comes out my pipes when i rev it in park or neutral!!!
 

·
"Lady in Red&
Joined
·
173 Posts
Jimmy,

Check your PMs
 

·
Registered
Joined
·
95 Posts
Discussion Starter #11
Hey guys,
The tranny is brand new in the truck within 100 miles. It is a heavy duty model with a billet tq converter so I hope that is not the problem. The last one blew up and so I put in gauges and a new tranny. Everything seemed to work great except for the 140 hp tune. On the over boost issue, when I get on it it runs great but when I let off, it sounds like woosh, woosh, woosh. ( terrible description but I don't know how else to explain it. I don't know if this is my computer defueling it or what?
Thanks for the help,
Jim Dager
 
1 - 11 of 11 Posts
Top