The Diesel Garage banner

1 - 13 of 13 Posts

·
Junior Member
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #1
I'm new here and looking at getting a used DP Tuner chip for my truck. About how much does it cost to convert from one computer code to another? I already have a homemade Tymar installed and a BTM. Beside gauges, do you think I would need anything else to run the 80hp econo tune. I do not have any plans to pull anything, just looking for a little more power.
 

·
Registered
Joined
·
2,154 Posts
curtn said:
I'm new here and looking at getting a used DP Tuner chip for my truck. About how much does it cost to convert from one computer code to another? I already have a homemade Tymar installed and a BTM. Beside gauges, do you think I would need anything else to run the 80hp econo tune. I do not have any plans to pull anything, just looking for a little more power.
Give me a call and I'll be happy to assist you with the cost.

Diane
 

·
Senior Member
Joined
·
6,337 Posts
curtn said:
I'm new here and looking at getting a used DP Tuner chip for my truck. About how much does it cost to convert from one computer code to another? I already have a homemade Tymar installed and a BTM. Beside gauges, do you think I would need anything else to run the 80hp econo tune. I do not have any plans to pull anything, just looking for a little more power.
You should ba fine with what you have, what is the chip comming out of? If its a 01 or late 99 you most likely can run whats on there. Your truck should be NVK, 01's are PMT, both will work together, I have a few NVK burns and run both in my PMT truck...
 

·
Junior Member
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #4
The chip is coming from a 2002 with a code of vdh5, and I want to use it in my truck which is nvk4.
 

·
Senior Member
Joined
·
6,337 Posts
Should work, can't hurt to try. It will work or it will SES light.
 

·
Registered
Joined
·
2,154 Posts
curtn said:
The chip is coming from a 2002 with a code of vdh5, and I want to use it in my truck which is nvk4.
Jody would not recommend that. Your truck will not like the VDH programming very much. I suggest you get it reburned so your truck will perform correctly.
 

·
TDG Mafia Member # 37
Joined
·
901 Posts
curtn said:
I'm new here and looking at getting a used DP Tuner chip for my truck. About how much does it cost to convert from one computer code to another? I already have a homemade Tymar installed and a BTM. Beside gauges, do you think I would need anything else to run the 80hp econo tune. I do not have any plans to pull anything, just looking for a little more power.
If you just want alittle more power then you may want to get the 40hp, as the 80hp is like opening a can of whoopass, LOL. The 80 hp econo tune is what i ran for alittle over a year and you will love it. I know it is not a towing program but i reguarly pulled my 5'er in the summer and my snowmobile trailer in the winter, and they both weigh just under 8,000lbs and it did it just fine and with better fuel mileage than when stock. Diane and Jody will take good care of you. Gene :mafia
 

·
Junior Member
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #8
One more question, at least for now. Would I have any problems running a PMT1 chip from a 2001?

Thanks,
Curt
 

·
Registered
Joined
·
2,154 Posts
PMT1 will work in a 2001 as long as it is not a California coded truck. You might want to find out how the chip is set up to make sure it matches your truck setup. (i.e- aftermarket trans, valve body, HD shift kit, many other things....) If the chip was purchased directly through us I can look that information up for you as long as you can supply me who bought it from us.

Diane
 

·
Junior Member
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #10
SeeYa,

I guess I didn't explain myself very well. :damnit The chip is coming out of a 2001 with code PMT1 and I'd like to use it in a 2000 with code NVK4.
 

·
Registered
Joined
·
2,154 Posts
yes you can. It would still be beneficial for you to find out how the chip is set up.

ex: is it set up for single shot injectors? If you have splits still, you will need it reprogrammed for splits.

Is it set up for Stg III or II injectors and you have stock injectors?

Was it set up for an aftermarket trans, valve body or HD shift kit?

I would find out how it is set up before you buy it. JMHO

If you do need it reburned we will be happy to help you with that or I can send you in the direction of one of our dealers in your area. You are welcome to pm, page me, email or call and will let me know your location. We will be glad to help you in anyway.

Diane
 

·
Junior Member
Joined
·
14 Posts
Discussion Starter #12
SeeYa,

Thanks for the quick response and information. I've heard great things about the customer service that you and Jody provide. Being new to chipping, you mentioned a lot of things that I wouldn't have thought of.

Curt
 
1 - 13 of 13 Posts
Top