The Diesel Garage banner

1 - 8 of 8 Posts

·
Cummin' get ya some!
Joined
·
154 Posts
Discussion Starter #1
i realized a little while back while i was driving that my overdrive off button on the end of the gear shifter isnt working and while im going down the road it does nothing and the light wont come on either.....anyone else had this problem?? i thought it could be a fuse but i checked it and it was fine...any clues to what this may be??
 

·
Senior Member
Joined
·
1,726 Posts
I had the same problem with my 96 when I bought it.
My uncle is a tech at a Ford dealership and said that the wire harness going to the switch is known for breaking the wires from tilting the steering wheel a lot. The other possibility is the switch in the end of the shifter is bad.

Mine ended up that some dumb a__ cut the power wire in the harnes going to the switch. He just soldered it up for me and it worked perfectly.
 

·
Senior Member
Joined
·
2,334 Posts
yea its really common for those wires to short and u have a nice little smoke show from it.. can be a bit scary driving down the road and all of a sudden poof out comes the magic smoke..
 

·
Cummin' get ya some!
Joined
·
154 Posts
Discussion Starter #4
thanks for the replies....how can i get to these wires your talkin about to see if thats the problem
 

·
Senior Member
Joined
·
2,334 Posts
repairing them isnt worth the time really for the price of the part.. i know u have to pull the shroud around the bottom of the colum between the steering wheel and dash... look around in there.. the wires they use are SUPER tiny
 

·
Cummin' get ya some!
Joined
·
154 Posts
Discussion Starter #6
yea i did that and didnt see them yea i know they are super tiny i was lookin in another old truck of my dads thats just a play toy its an f250 gasser but his switch is hangin by the wires lol b/c somebody broke it, its no big deal just was hopin its wasnt something in the tranny.....im paranoid about my tranny for some reason lol
 

·
Cummin' get ya some!
Joined
·
154 Posts
Discussion Starter #8
yea just got it all figured out its just a bad switch i found the wires finally and unplugged it from the harness and theres three prongs ones off ones on and the center is power so i touched two of them and plugged the switch back in and the light came on and i touched the other prong with the power and plugged it back in and the light was off so that tells me its the switch......no big deal i dont think the switch comes apart so ill just get a new one or swap them out of another truck or somethin thanks for all the tips
 
1 - 8 of 8 Posts
Top