The Diesel Garage banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Junior Member
Joined
·
41 Posts
Discussion Starter #1
95, f250, 7.3, 5spd, 4wd.

so i scanned my truck the other day. and pulled three codes off of it. im not sure what they are or what would be the cause, or more importantly the effect.

the codes are:

-po476 exhaust pressure control valve preform
-po113 IAT circuit high input
-po145 engine oil tmp sensor fault.

i thought i had it all the way up to temp and scanned it. then i drove it for another 20 minutes or so. then scanned it again. and i got all but the oil temp. code. any ideas? would any of those cause it to run sh*ty? it runs and drives fine. until i turn the tuner up.
 

·
MAFIA MEMBER 106
Joined
·
2,262 Posts
95, f250, 7.3, 5spd, 4wd.

so i scanned my truck the other day. and pulled three codes off of it. im not sure what they are or what would be the cause, or more importantly the effect.

the codes are:

-po476 exhaust pressure control valve preform
-po113 IAT circuit high input
-po145 engine oil tmp sensor fault.

i thought i had it all the way up to temp and scanned it. then i drove it for another 20 minutes or so. then scanned it again. and i got all but the oil temp. code. any ideas? would any of those cause it to run sh*ty? it runs and drives fine. until i turn the tuner up.
476 is a pluged exh line or bad sensor by the hpop res
113 sounds like a unpluged or shorted iat sensor
and 145 is an o2 sensor code you sure about that code #
and the 476 will get you poor performance IIRC
 
1 - 3 of 3 Posts
Top